Moeke Mooren
Over ons
Over ons

Over ons

Het 4-sterrenhotel Moeke Mooren staat in Appeltern, een gezellig dorp in Gelderland. Dit hotel staat direct aan de Maas, in het recreatie- en natuurgebied De Gouden Ham. Het is een ideaal startpunt voor verkenningstochtjes door de natuur. 

Ontdek zelf het Gelderse Rivierenland met zijn rivieren, dijken, boerenweggetjes en verstilde dorpjes, zowel met de scooter, te voet, per fiets of met de boot. Voor een middagje discobowlen in retrostijl, oud-Hollandse XL spelen , je zelf naar de uitgang puzzelen in een van onze escaperooms, hoeft u nergens naartoe. Hotel Moeke Mooren heeft dit allemaal in huis!

Moeke

Faciliteiten

Moeke Mooren biedt veel faciliteiten; u zult zich geen minuut vervelen. Voor een heerlijk drankje en een klein hapje is Moeke Mooren de beste plek! In ons restaurant vindt u diverse gezellige plekjes waar u overdag heerlijk een krantje kunt lezen en ’s avonds heerlijk kunt dineren. In onze open keuken bereiden de chef-kok en zijn keukenbrigade overheerlijke gerechten uit de Frans-Nederlandse keuken. Zij houden hierbij rekening met de seizoenen en maken ook gebruik van lokale lekkernijen. 

Als het mooi weer is, kunt u op het panoramaterras niet alleen genieten van het heerlijke eten, maar ook van spectaculaire uitzichten op het levendige water- en natuurgebied. Het kindvriendelijke hotel biedt genoeg vermaak voor de kleine en grote gasten; zo is er een kinderspeelplaats, maar ook een bowlingbaan. Genieten met het hele gezin? Dat kan bij Moeke Mooren. Bij het hotel kunt u naast fietsen en scooters ook een bootje huren, een ideaal vervoermiddel om het recreatie- natuurgebied De Gouden Ham te ontdekken!

Activiteiten & Streetfood

Bij ons kun je niet alleen genieten van een activiteit, maar ook van heerlijke streetfood gerechten!
Meer

Bowlen

Kom jij een potje bowlen? Bij Moeke Mooren kan het allemaal
Meer

Hotelarrangementen

Meerdaagse hotelarrangementen
Meer

Kamers

Hotel Moeke Mooren heeft standaardkamers, comfort kamers en luxe suites. Alle zijn ze sfeervol ingericht en beschikken ze over een tweepersoonsbed, televisie, een zithoek, een kluisje, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, draadloos internet en een badkamer met inloopdouche en toilet. De luxe suite heeft een duo bubbelbad. Sommige kamers hebben een balkon. Kamers voor mindervaliden zijn hier tevens aanwezig; deze zijn op aanvraag te boeken.

Vanaf
€ 153
1 nacht
2 personen

Deluxe hotelkamer

Nederland, Gelderland, Appeltern
21Nee
 • Ligbad
 • Handdoeken
 • Smart TV
 • Zicht op het water
Vanaf
€ 3.137
3 nachten
2 personen

Vakantiewoning de Stoep

Nederland, Gelderland, Appeltern
3012Nee
 • Ligbad
 • Handdoeken
 • Smart TV
Vanaf
€ 125
1 nacht
2 personen

Comfort hotelkamer met balkon

Nederland, Gelderland, Appeltern
21Nee
 • Handdoeken
 • Smart TV
 • Zicht op het water

Omgeving

Moeke Mooren treft u aan in Het Land van Maas en Waal, direct aan de Maas. Het Gelderse Rivierenland is heel lang een vergeten stukje Nederland geweest. Nog niet zo gek lang geleden wist bijna niemand hoe schitterend hier de dijken door het prachtige landschap kronkelen, hoe indrukwekkend de blauwe luchten zich aftekenen boven de verstilde dorpjes. Dorpjes, waarin arbeiders decennialang hun brood verdienden op de steenfabriek en het leven rustig voortkabbelde. Mede dankzij Boudewijn de Groot en zijn allergrootste hit ontdekte de rest van Nederland wat al die jaren verborgen was gebleven: het Land van Maas en Waal.

Om deze prachtige omgeving te verkennen, worden er diverse wandel-, fiets- en vaarroutes aangeboden. Vraag ernaar bij de receptie van Moeke Mooren. Ook bent u zo in het gezellige Tiel. Als u in de buurt bent van zoveel water is het natuurlijk logisch dat u dat water ook even op gaat. Hotel Moeke Mooren biedt u deze kans. Ga aan boord van het luxe passagiersschip de Sluizer en laat u informeren door de kapitein over het gebied waarlangs gevaren wordt. De rondvaart biedt verschillende prachtige tochten over de Maas en de Waal.

Escapegame

In deze gloednieuwe escapegame ga je op zoek naar “Het geheim van de Gouden Ham”.
Meer

Fietsen

Rivierenland is een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Moeke Mooren ligt op de grens Gelderland Brabant. Bekijk alle mogelijkheden en fietsroutes.
Meer

Wandelen

Welkom bij Moeke Mooren! Wandel mee door de betoverende Mooringerwaarden, een natuurrijk gebied waar Gelderland en Brabant samenkomen.
Meer

Duurzaamheid

Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij en willen hierin zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Dit doet wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continu op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Om dit te bereiken geven we uitvoering aan de volgende maatregelen:

 • Wij houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen  binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren.
 • Wij informeren onze gasten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Wij maken transparante afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit van ons product en hoe we de kwaliteit bewaken.
 • Wij bepalen naast de financiële impact ook de sociale en milieu impact van ons product en beperken een eventuele negatieve impact hiervan zoveel mogelijk.
 • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.
 • Wij proberen waar mogelijk onze gasten en klanten te informeren over en faciliteren in het verlagen van hun milieubelasting.
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu-  en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

Op bovenstaande punten worden wij getoetst door de Green Key organisatie. Wij zijn trots om te kunnen vermelden dat deze organisatie ons als sinds 2011 beloont met de hoogst haalbare score:  “goud”.

Green Key