Moeke Mooren
Algemene voorwaarden Moeke Mooren

Algemene voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden en/of voorwaarden Moeke Mooren t.g.v. wijzigingen

 1. Annuleringsvoorwaarden
  • Onder annuleren wordt verstaan, het noodzakelijk afzien van een bij Moeke Mooren of De Korenmolen geboekt evenement, voorafgaand aan de datum van dat evenement, ten gevolge van een bepaalde gebeurtenis. Annuleren wordt gedaan door middel van een aanbod tot annuleren door u en het accepteren van dit aanbod door Moeke Mooren/De Korenmolen. Moeke Mooren/De Korenmolen moet binnen 72 uur op het aanbod reageren.
  • Uw aanbod tot annuleren dient per mail aan Moeke Mooren/ De Korenmolen te worden medegedeeld via info@moekemooren.com. Als er sprake is van een kosteloze annulering mag de annulering ook telefonisch plaatsvinden via 0487-541872.
  • De datum en het tijdstip van uw kennisgeving tot annuleren, is bepalend voor de datum en het tijdstip van annuleren.
  • U kunt uw evenement annuleren, onder de voorwaarden:
 • Dat er conform artikel een en twee wordt geannuleerd;
 • Dat de annulering door Moeke Mooren/ De Korenmolen wordt geaccepteerd.


   2. Gronden van annuleren

2.1 Annulering door gasten. De gast heeft het recht om zijn/haar reservering te annuleren in het geval van de volgende gebeurtenissen, hierbij is het aan de gast om deze gebeurtenis aan te tonen:

2.1.1. Er is aantoonbaar sprake van een ernstig ongeval en/of ernstige ziekte met direct levensgevaar (of een aanmerkelijke kans hierop), of het overlijden van:

– De gast en/of een familielid in de eerste en/of tweede graad

2.1.2. Er is sprake van het overlijden van:

– Een familielid van de gast in de derde graad.

2.1.3. Er is aantoonbaar sprake van een of meerdere complicatie(s) tijdens de zwangerschap van de gast of diens partner, die zijn ingetreden voorafgaand aan de gereserveerde horecadienst en invloed hebben op het evenement.

2.1.4. Er is sprake van het onvrijwillig en buiten de schuld van de gast om, werkloos raken van de gast of diens partner. De datum van uit dienst treden is uiterlijk 30 dagen na het evenement.

2.1.5. Er is sprake van een dermate beschadiging aan de eigen woning(en) en/of bedrijfsgebouw(en) van de gast, dat u of uw partner tijdens de gereserveerde horecadienst ter plaatsen van de woning en/of bedrijfsgebouw aanwezig moet blijven.

   3. Kosten bij annulering

Escaperoom(s) annuleren:
Annuleren kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan 24 uur, wordt er 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn (zonder annulering), wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Bowling annuleren:
Annuleren kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Bij een annulering korter dan 24 uur, wordt er 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn (zonder annulering), wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Kinderfeestjes annuleren:
Annuleren kan tot 11.00 uur in de ochtend voordat het kinderfeestje begint. Bij niet aanwezig zijn (zonder annulering), wordt 20% in rekening gebracht.

Individuele reserveringen restaurant voor ontbijt, lunch of diner annuleren:
Individuele ontbijt, lunch of diner reserveringen voor het restaurant van Moeke Mooren kunnen ten alle tijden kosteloos geannuleerd worden.

High Tea annuleren:
Een High Tea kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Mutaties aan het aantal gasten, mogen kosteloos worden aangepast tot 24 uur van tevoren. Anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Annuleren voor reserveringen op feestdagen:
Annuleren kan tot 7 dagen van tevoren kosteloos. Bij een annulering binnen 7 dagen, wordt er 50% in rekening gebracht. Bij niet aanwezig zijn, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Hotelkamer in Hotel Moeke Mooren of B&B De Korenmolen annuleren:
Annuleren van een hotelkamer kan tot 24 uur (een aankomsttijd van 14.00 uur wordt in deze gehanteerd) van tevoren kosteloos.
Binnen 24 uur voor aankomsttijd wordt 100% van de reserveringswaarde in rekening gebracht.

Groepsreserveringen annuleren:
Er gelden andere annuleringsvoorwaarden indien u een groepsreservering (offerte) heeft en:

 • Er activiteiten zijn gereserveerd (escape room, bowling, oudhollandse XL-spelen).
 • Er een vast menu is opgesteld (high tea, borrel, lunch, diner, buffet).
 • Er patisserie is besproken (petit four, gepersonaliseerd gebak of huisgemaakt gebak).
 • Er een (aparte) horeca ruimte is gereserveerd (restaurant, Moeke’s huiskamer, de Gruiterij, Korenmolen).

    

 De annuleringsvoorwaarden voor groepsreserveringen zijn:

 • Meer dan 14 dagen voor de ingangsdatum kunt u kosteloos annuleren.
 • Meer dan 7 dagen voor ingangsdatum: 15% van de reserveringswaarde
 • Meer dan 3 dagen voor de ingangsdatum: 35% van de reserveringswaarde
 • Meer dan 24 uur voor de ingangsdatum: 50% van de reserveringswaarde
 • Minder dan 24 uur voor de ingangsdatum: 100% van de reserveringswaarde


Bijzondere annuleringsvoorwaarden Logement De Stoep:
De volgende voorwaarden worden gehanteerd bij annulering die betrekking hebben op Logement De Stoep. Nadat een reservering direct of indirect via Groepen.nl in ons reserveringssysteem wordt vastgelegd kan een gemaakte boeking ook niet meer zonder kosten worden gewijzigd of geannuleerd. Wij hanteren de annuleringsvoorwaarden van de HISWA-RECRON.

Wijzigingen in groepsgrootte groepsreserveringen
Mutaties van minder dan 2 personen in het aantal gasten, mogen kosteloos worden aangepast tot 48 uur van tevoren. Mutaties van 2 personen of meer kunnen tot 7 dagen van tevoren nog kosteloos worden doorgegeven.

 1. Diëten en allergieën
  Het doorgeven van dieetwensen en allergieën kan tot 48 uur vooraf, geeft u binnen 48 uur nog iets door, kan dit kosten met zich meebrengen.
 2. Corona:
  Bij verplichte sluiting in de vorm van lockdown besloten door het kabinet mogen alle reserveringen kosteloos geannuleerd of verplaatst worden. Is er geen besluit vanuit het kabinet worden de normale annuleringsvoorwaarden gehanteerd.

Verder zijn voor de totstandkoming van overeenkomsten de uniforme voorwaarden horeca van kracht.