Cultuur snuiven

Naast rust, fietsen en wandelen heeft het Land van Maas en Waal meer te bieden.

Het Land van Maas en Waal is rijk aan cultuur en musea. Hier vindt u geschiedenis overal rond de rivieren. Tussen de kronkelende rivieren de Maas en de Waal staan diverse monumentale panden met rijke historie. Het gebied blijft u verrassen.

Door de rijke historie hebben allerlei verre voorouders hun sporen nagelaten. Van eeuwenoude landgoederen en buitenplaatsen tot oude vestingstadjes. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. U haalt uw hart op in het Land van Maas en Waal.

tuut-cultuur-musea-moeke-mooren

Museum Tweestromenland

Maak een ware reis door de geschiedenis in het Land van Maas en Waal.

Het verhaal van oertijd tot midden 20e eeuw van het gebied tussen Maas en Waal wordt verteld in Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Het centrale thema van het museum is leven, wonen en werken in het land van Maas en Waal. Op drie verdiepingen is te zien hoe de mensen hier in het verleden hebben gewoond en gewerkt.

museum-appeltern-moekemooren
stoomgemaal-de-tuut-moeke-mooren

Stoomgemaal De Tuut

Bezoek het enige stoomgemaal in het Gelderse rivierengebied dat bewaard is gebleven.

Stoomgemaal de Tuut was een van de acht stoomgemalen die vanaf 1846 het Land van Maas en Waal bemaalden. Het stoomgemaal heeft de groei van de welvaart in dit deel van het Land van Maas en Waal mogelijk gemaakt. De Tuut is het enige originele, intacte en werkende stoomgemaal in het Nederlandse rivierengebied.

Kasteel Hernen

Krijg een goede indruk van hoe een middeleeuws kasteel eruitzag.

Proef de sfeer van de oude stenen van dit prachtige kasteel. Het middeleeuwse karakter is nu nog steeds goed zichtbaar. Het kasteel beschikt over de originele wapensteen uit de 16de eeuw en twee portretten van oorspronkelijke bewoners. Ook zijn er diverse archeologische vondsten uit de kasteelgracht te zien.

cultuur-en-musea-maas-waal-moeke-mooren

Ruïne Batenburg

Bezoek ruïne Batenburg voor een interessante middag in een prachtige omgeving.

Een indrukwekkende ruïne van ooit een van de oudste en belangrijkste kastelen van Gelderland. In 1794 werd het door Franse troepen voor een groot deel verwoest. De flora en fauna die de ruïne omringen maken deze plaats tot een bijzonder geheel: het terrein biedt ruimte aan een eendenkooi, molen en een mooie uiterwaard.

Museum & Rondvaart

Combineer het cultuur snuiven met een arrangement inclusief rondvaart.

Breng een bezoek aan het historisch museum in Beneden-Leeuwen. Deze wandeling door het museum neemt u mee naar het verleden. Stap vervolgens aan boord bij de Sluizer en beleef het Land van Maas en Waal vanaf het water. Eindig de dag met een leuk indoor activiteit.

rondleiding-stoomgemalen-tuut-moeke-mooren

Stoom & Rondvaart

Combineer het cultuur snuiven met een bezoek aan het stoomgemaal en een lunchtafel.

Bezoek het enige stoomgemaal in het Gelderse rivierengebied dat bewaard is gebleven. Tijdens uw bezoek aan Stoomgemaal de Tuut krijgt u een rondleiding onder leiding van een gids die u alles vertelt over de techniek en de historie van het gemaal. Geniet vervolgens van een Maas en Waalse lunchtafel en gezellige activiteiten voor een leuk dagje weg.