Een bourgondische kijk op de dijk

Happen en trappen is de perfecte combinatie tussen lekker eten en genieten van ons mooie land.

Op de dijk rond de Maas bevinden zich leuke en lekkere adressen zo bewijst de fietsroute ‘Een Bourgondische kijk op de dijk’. Met happen en trappen gaat u een dag lang fietsen en eet u bij vijf verschillende restaurants. Kiest u voor deze route, dan geniet u ook van een overheerlijk hoofdgerecht bij restaurant Moeke Mooren.

De fietsroute is 45 kilometer lang. Van Brabant naar Gelderland, van vestingstad naar Hanzestad en van natuur- naar cultuurhistorie. Maar onderweg is er ook tijd voor bezinning en gastronomisch genieten.

fietsen langs de maas trappen happen

Happen en trappen

Proef de cultuur- en natuurhistorie van Brabant en Gelderland. Een dag om nooit te vergeten.

U ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder. Verdwalen is geen optie. Bij de route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Stadsherberg De Keurvorst
  • Voorgerecht bij Restaurant Op de Poort
  • Soep bij Bierbrouwerij Oijen
  • Hoofdgerecht bij Moeke Mooren
  • Nagerecht bij Logis Hotel Restaurant Hoogeerd
wijn en rondvaart arrangement - diner

Lekker tot rust komen

Natuur- en cultuurhistorieliefhebbers kunnen op de fietsroute hun hart ophalen.

De route start in het sfeervolle vestingstadje Ravenstein. Ravenstein kenmerkt zich door pittoreske pleintjes, smalle straatjes en tientallen monumenten. Vanaf Ravenstein trapt u naar Megen, waar u kennismaakt met de Franciscanen en Clarissen in hun klooster.

Na een lekker voorgerecht gaat u verder richting Hanzestadje Oijen. Geniet van het mooie natuurgebied de Gouden Ham en de Moringerwaarden, voordat De Tuinen van Appeltern in zicht komt, het grootste tuinideeënpark van Nederland. Vanuit Appeltern volgt u de Maas oostwaarts naar Niftrik.

fietsen moeke mooren

Hotel Moeke Mooren

Een dagje happen en trappen brengt u op sportief-culinaire wijze tot rust. Blijf ook overnachten.

Wilt u pas echt heerlijk tot rust komen? Moeke Mooren verwelkomt u graag na uw happen en trappen route. De fietsroute is perfect te combineren met een verblijf bij 4-sterrenhotel Moeke Mooren. Bekijk ook ons fietsarrangement met overnachting.

Moeke Mooren is een gezellig familiebedrijf met diverse gezellige horeca en vele arrangementen. Het ligt aan de Maas in het prachtige recreatiegebied De Gouden Ham. Een schitterende omgeving voor een week(end) weg.

Het Programma

Happen en trappen

Met happen en trappen gaat u een dag lang fietsen en eet u onderweg bij vijf verschillende restaurants.

Trappen

Start in vestigingsstadje Ravenstein en fiets door naar Megen. Vervolgens richting Hanzestadje Oijen, natuurgebied de Gouden Ham en de Mooringerwaarden. Vanaf Appeltern fietst u langs de Maas naar Niftrik.

Happen

Onderweg stopt u bij vijf verschillende restaurants: Stadsherberg De Keurvorst, Restaurant Op de Poort, Bierbrouwerij Oijen, Moeke Mooren en Hotel Restaurant Hoogeerd.

Wilt u geen volledig programma?

Klik hier om fietsen los te boeken

Prijzen & Voorwaarden

Volwassenen € 42,95