De zon laat zichzelf geregeld zien, de coronamaatregelen worden versoepeld en we trekken er langzaam weer wat meer op uit. Hoewel het nog steeds opletten geblazen is, is het fijn om weer uitzicht te hebben op wat uitstapjes. En hoewel een vakantie in het buitenland er wellicht dit jaar niet in zit, is er voldoende te ontdekken in eigen land. Vergeet drukke gebieden zoals de hoofdstad, overvolle stranden en zoek lekker de rust op. Bijvoorbeeld het Land van Maas en Waal. Een gebied dat, zoals de naam al verraadt, precies tussen de Maas en Waal ligt. Wij vertellen u graag waarom u deze regio deze zomer niet mag overslaan. 

Appeltern aan de Gouden Ham in het Land van Maas en Waal

Waar ligt het Land van Maas en Waal?

Het Land van Maas en Waal ligt gedeeltelijk in Rivierenland, een waterrijke omgeving in het midden van het land. Deze regio ligt in de provincie Gelderland, waar de gemeenten West Maas en Waal, Druten en een deel van de gemeente Wijchen onder vallen. 

Toerist in eigen land in Maas en Waal

Het Land van Maas en Waal, wat is daar nou te doen? Met een gerust hart kunnen we u verzekeren dat u zich geen moment zult vervelen. Maar wanneer u juist tot rust wilt komen op vakantie, dan is dit ook de regio bij uitstek. Een gebied voor jong en oud, we vertellen u graag meer over de verschillende activiteiten. 

Fietsen in de regio

De omgeving leent zich perfect om te fietsen. Van oude hanzesteden tot oer-Hollandse uitzichten met dijken en koeien grazend in de wei. Kies een van de vele fietsroutes die de regio rijk is en doe een overtocht met de pont. 

Ontdek Appeltern

Tussen Batenburg en Maasbommel vindt u het kleine dorp Appeltern met slechts 795 inwoners. Toch trekt dit dorp internationale allure met de Tuinen van Appeltern, het grootste tuininspiratiepark van Nederland dat jaarlijks duizenden bezoekers verwelkomt. Struin door het pittoreske dorp en kijk uit op de Gouden Ham. 

De Gouden Ham

De Gouden Ham is hét water- en recreatiegebied in Maas en Waal. Huur een sloep of boek een rondvaart op de Gouden Ham. Maar ook leent de Gouden Ham zich perfect voor zwemmers en watersporters. Op het naastgelegen strandje bij Moeke Mooren kunt u heerlijk gezien en recreëren aan het water. Vanaf het panoramaterras van Moeke Mooren heeft u een prachtig uitzicht over het natuur- en watersportgebied. 

Een korte vakantie in Appeltern

Genieten van al het moois dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft? Overnacht in Appeltern bij Moeke Mooren. In dit viersterrenhotel zal het u aan niets ontbreken. 

Hotel Moeke Mooren

Even bijkomen van de beslommeringen van alledag en volledig tot rust komen. Bij Moeke Mooren leggen we u volledig in de watten, zodat u met hernieuwde energie terugkomt van uw vakantie in Appeltern. Bekijk onze verschillende hotelarrangementen

Eten en drinken bij Moeke Mooren

Moeke Mooren heeft maar liefst vier restaurants. Restaurant de Gruijterij laat u bourgondisch genieten van de Frans-Nederlandse keuken met seizoensgebonden lekkernijen en lokale gerechten. Geniet op ons panoramaterras tijdens de zonnige dagen van een geweldig uitzicht over de Gouden Ham en diner in ons sfeervolle restaurant. Sluit vervolgens de dag af met een borrel in Moeke’s Kaffeej

Overige arrangementen en activiteiten

Werkt het weer even niet mee of bent u op zoek naar vertier in de avond? Wij bieden verschillende (indoor) activiteiten, waaronder:

Overtuigd geraakt? Bekijk alle activiteiten en arrangementen voor uw volgende vakantie naar Appeltern en reserveer direct.