AlgemeenNieuw directielid en nieuwe chef-kok

Jirri Sisnaiski (41) is per 1 november 2020 naast Corrie, Joep en Manon tot de directie toegetreden van J.P.M van Gruijthuijsen B.V.

Naast deze nieuwkomer in het familiebedrijf is er ook een nieuwe chef-kok aangetrokken die per 1 mei a.s. de leiding heeft over zowel het geheel vernieuwde concept bij Moeke Mooren, als het geheel nieuwe luxe pannenkoeken-concept bij de Korenmolen in Maasbommel. Zijn naam is Oscar den Duijn.

Beide heren hebben wij het hemd van het lijf gevraagd over hun verleden, heden, toekomst en nog veel meer:

Kennismaking met… Jirri Sisnaiski 

Ben je getrouwd? En heb je kinderen?

Samen met mijn vriendin Sofie hebben we twee kleine kanjers, Luk (3) en Lune (1).

Waar woon je?

Ik woon in Huissen.

Wat is je rol binnen het familiebedrijf?

Ik ben toegetreden tot de directie en samen met Joep en Manon heb ik de dagelijkse leiding binnen het bedrijf.

Waar heb je allemaal gewerkt?

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid in het horecabedrijf van mijn ouders. De ouders van een vriendje hadden ook een zalencentrum en cateringbedrijf. In beide zaken stonden we als kleine jongens al de broodjes te smeren, die aan het einde van de feestavonden op tafels werden gezet. Hier heb ik tot mijn 21ste gewerkt en draaide ik uiteindelijk door het hele land partijen en evenementen.
Vervolgens maakte ik de stap naar de Leisure markt en heb ik 14 jaar lang als operationeel manager gewerkt voor 2 grote dierenparken. Toen heb ik de stap genomen om voor mezelf (horeca) projecten conceptmatig te gaan begeleiden en op te zetten.
Dit heb ik twee jaar met veel plezier gedaan totdat ik een groot restaurant-concept genaamd DRIES en CO mocht ontwikkelen, waarbij de eigenaar graag wilde dat ik dit ook ging managen.
Dit heb ik de afgelopen 7 jaar gedaan en daarbij nog 3 andere concepten ontwikkeld: DRIES en GO in een Albert Heijn vestiging, Bistrobar COCO en Rooftopbar COCO CABANA.

Hoe ben je bij Moeke Mooren en de Korenmolen terecht gekomen?

Door een goede bekende werd ik gebeld of ik weleens van Moeke Mooren gehoord had. De familie was op zoek naar iemand die de organisatie wilde leiden. Ik ben toen zelf eens gaan kijken naar het bedrijf. Later hebben we contact gekregen en na vele gesprekken over de organisatie en het bedrijf ben ik de mooie uitdaging aan gegaan.

Wat was je eerste indruk van Moeke Mooren en wat zijn je ideeën, plannen en dromen voor de toekomst?

Mijn eerste indruk van de locatie was dat het een fantastische en unieke plek is met enorme potentie. Mijn eerste ideeën krijgen inmiddels vorm in de verbouwing en het omzetten van de concepten. Moeke Mooren is een begrip in de weide omgeving. Nu is de uitdaging nóg meer bekendheid te krijgen en het bedrijf de aankomende jaren tot het paradepaardje van De Gouden Ham te maken en gasten van jong tot oud te laten genieten van onze mooie en unieke plek. 

Wat is je grootste ergernis in de horeca?

Mijn grootste ergernis in de horeca is dat sommige mensen denken maar even horeca te kunnen bedrijven. Horeca is een heel mooi vak waar je veel voldoening en plezier uit kunt halen, maar zeker ook kennis en gevoel voor moet hebben om dit goed te doen. Het mooie daarvan is, dat je je daardoor ook juist kunt onderscheiden.

Waar krijg je energie van in de horeca?

Ik krijg energie van de dagen dat je met het team lekker kan knallen en er een positieve flow is. Gasten voelen dit en laten dit dan ook merken. Het geeft een kick als er mensen komen solliciteren en zeggen ik ben hier regelmatig geweest en het personeel is altijd zo vriendelijk en behulpzaam. Het team straalt de kracht van het bedrijf uit.

Bij Moeke zijn we bezig met een mega verbouwing. Nu alles overhoop ligt, denk je nu niet “Waar ben ik aan begonnen?”

Natuurlijk denk je weleens waar ben ik aan begonnen. Maar ik ben perfectionistisch en dat creëert dat ik ook vaak heel veel op me neem om aan te pakken en het top voor mekaar wil hebben. Bij een concept komt het niet alleen op wat verven, een stoel en tafel aanpassen aan. Het hele plaatje van A tot Z is belangrijk en zorgt voor het uiteindelijke resultaat.

Hoe ziet jou ideale vrije dag eruit?

Vroeg opstaan, sporten en lekker ergens lunchen of koffie drinken en met de kindjes op stap.

Wat is je doel het komende jaar?

Voor nu is het doel om tijdens de sluiting omwille van Covid-19 de verbouwing bij Moeke succesvol af te ronden. Zodra we weer open mogen is uiteraard het grote doel om de concepten Moeke Mooren en de Korenmolen tot een groot succes te maken.

Welk drankje kunnen we voor jou inschenken aan het einde van een werkdag?

Spaatje rood. Heel af en toe na een drukke dag wil ik nog weleens een gin-tonic drinken of een glas witte wijn.

 

Kennismaking met… Oscar den Duijn

Ben je getrouwd? En heb je kinderen?

Ja ik ben getrouwd met Sonja en heb 2 kinderen. Een jongen genaamd Jason (12) en een meisje genaamd Nina (9).

Waar woon je en waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in Nijmegen en getogen in Wijchen.

Ik woon nu in de wijk Schuytgraaf in Arnhem

Welke opleidingen heb je gehad?

Ik heb de hotel-management opleiding afgerond in Wageningen.

Met als extra opleiding restaurantmanager en vinoloog. Hoewel ik liever de wijn drink dan er over praat.

Met welke producten werk je het liefst?

Ik werk het liefst met vlees, maar met een stukje vis kan ik ook goed uit de voeten. Ook ben ik creatief in het bedenken van oplossingen voor degenen die speciale wensen hebben.

Wat wordt jouw lekkerste gerecht op de nieuwe kaart?

Thaise beefrolletjes als voorgerecht en als hoofdgerecht zou ik kiezen voor de Surf & Turf. Mooi stukje vlees met een vleugje vis.

Wat is volgens jou een onmisbare gadget in de keuken?

Met stip op nummer 1 is dat natuurlijk de thermoblender. Hier kun je de mooiste sauzen, crèmes etc. mee creëren. Maar ook de Kopa is onmisbaar in de keuken. Deze geeft zoveel geur en smaak aan je gerecht, die je niet op een andere wijze krijgt.

Wat wil je nooit meer eten?

Dit is een moeilijke vraag. Ik ben namelijk een alleseter en vind alles interessant en lekker. Maar als ik toch moet kiezen laat ik het orgaanvlees toch liever aan mijn neus voorbijgaan.

Waardoor raak jij gemotiveerd en geïnspireerd? Wat inspireert jou als je kookt?

Inspiratie krijg ik door mooie goede verse producten te gebruiken. Waar ik, een goed gerecht als resultaat kan neer zetten om dit vervolgens mooi opgemaakt uit te serveren. De liefde gaat niet alleen door de maag want het oog wil zeker ook wat.

Waarom ben je chef-kok geworden?

Ik hou van zaken regelen, overzicht en structuur. Al snel werd het tijdens mijn opleiding duidelijk dat ik een managementrol wilde vervullen. Ik wil graag mijn kennis en kunde overbrengen en samen met het team een mooi resultaat neerzetten.

Ik schroom niet om daarbij mijn mening en inzicht te laten horen, maar sta wel open voor kritiek. Zeker als sparringpartner kun je altijd bij me terecht.

Hoe ben je je culinaire carrière begonnen?

Mijn eerste ervaringen heb ik als bijbaan in een restaurant opgedaan. Al snel nadat ik mijn diploma’s had gehaald, ben ik begonnen bij een restaurant in Arnhem waarbij ik later mede-eigenaar ben geworden.

Hoe ga jij de Maas en Walers overtuigen om naar Moeke en De Korenmolen te komen?

Door een uitgebreide kwalitatieve kaart met veel variatie en verse streekproducten, waarbij dit het liefst in een trendy jasje wordt gestoken.

Met welk gerecht ga jij hier Maas en Waal veroveren en wat wordt jouw speciale pannenkoek bij de Korenmolen?

Ik hoop ze hier toch met meerdere gerechten te kunnen veroveren. Maar waar ik meer op hoop dat ze de kwaliteit van de gerechten gaan zien en gaan proeven.

Mijn speciale pannenkoek zal de India-pannenkoek worden.

Deze is met gesneden Tandoori kippendijen, paprika, rode ui, ijsbergsla en zure room. 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar, en waar staan Moeke Mooren en de Korenmolen dan?

Natuurlijk nog steeds aan het hoofd van beide keukens.

Dan hebben we in beide zaken een groter, goed lopend en op elkaar ingespeeld keukenteam en bedieningsteam.
Ook hebben we uitbreidingen van evenementen zoals foodtrucks en speciale thema events. Ook in de winter zal zowel Moeke als de Korenmolen de place to be zijn.

 

Wil jij ook werken bij de vernieuwde Moeke Mooren?

Heb jij een passie voor eten en drinken, houd je van hard werken en ben je flexibel inzetbaar? Wij hebben – naast ons mooie, vernieuwde restaurant met open keuken – een groot terras en een gezellige lounge. Als team zijn we trots op wat we doen en dat willen we graag uitstralen. Wat we van jou verwachten is dat je naast leergierig ook representatief bent en van aanpakken weet. We hebben verschillende vacatures:

  • Sous Chef
  • Medewerkers bediening
  • Barmedewerkers
  • Zelfstandig werkend koks
  • Afwassers & keukenhulpen
  • Housekeeping medewerkers
Zie jij jezelf wel werken bij de vernieuwde Moeke Mooren of in ons nieuwe luxe pannenkoekenhuis De Korenmolen? Stuur dan jouw CV en motivatie naar mvg@moekemooren.com of bel naar 06-23662859.