AlgemeenEnge escape room in Appeltern

Begin 2020 opent Moeke Mooren de deuren van een vierde escaperoom. Deze griezelige escape room is alleen geschikt echte durfals.

Het verhaal

Appeltern, maart 1921. De wereldberoemde archeoloog Josep Moreno is neergedaald in een klein plaatsje in Gelderland. Hij verblijft in hotel Moeke Mooren en is bezig is met een grootschalige opgraving. Hij zoekt een mysterieus voorwerp, waarmee hij naar de wereld der geesten kan reizen.

Na wekenlang graven en onderzoek doen, wordt zijn kuil steeds breder en dieper. Op een dag zien omwonenden hem uitzinnig van vreugde teruglopen naar het hotel. De dag erna blijkt het hotel volledig uitgestorven te zijn. Het personeel en alle gasten zijn van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen.

Sindsdien is men huiverig om in de buurt van het hotel te komen. Verhalen over het verlaten pand zijn met de jaren een eigen leven gaan leiden. Daardoor is het lastig om te bepalen wat fictie is en wat de gruwelijke waarheid van de plek is. Zo geloven sommigen dat je niet langer dan een uur in het hotel mag blijven, iets wat anderen afdoen als stom bijgeloof.

Door de jaren heen is niemand binnen gegaan en heeft een laag stof de ruimte grauw en grijzig gemaakt. Spinnenrag en slierten stof aan het plafond en de lampen geven de lobby een spookachtige uitstraling.

Waar men het unaniem over eens is, is dat Josep Moreno wel degelijk iets heeft gevonden en dat dit object gegarandeerd veel waard is. Het is aan jou, als speler, om het hotel te betreden en dit object te vinden.

Durf jij uit te zoeken wat er gebeurd is in 1921 en naar de geestenwereld te reizen? Pas wel op, als je daar te lang verblijft zit je voor eeuwig vast in het hiernamaals.

Escape Room arrangementen

Combineer een bezoek aan de enge escape rooms met een warm ontvangst, of gezellig tafelgrillen na afloop.

Blijf als eerste op de hoogte

Wil jij als eerste op de hoogte worden gesteld wanneer deze nieuwe escape room opent? Schrijf je dan (onderaan deze pagina) in voor de nieuwsbrief.